Det befinner si betydelsefullt att minnas att nar du chattar tillsammans en igenom Tinder

odla avslojar ni ick blott din fakta till personen n snacka med utan ocks mo Tinder.

Nagon tredje chansnin beslaktad mo att anvanda Tinder innefatt saken da hoga graden fran kontroll saso Tinder inneha slu de profiler du far flyga. Tillika det ha ar kopplat at anvandardatan som do age ifall dig. Tinder visar ick blott samtliga profiler saso befinner si narmast dig; det befinner sig ej saken da enda slutlig faktorn. Istallet kommer Tinders algoritm ihag dina preferenser och visar profiler pro dej baserat gallande dessa preferenser.

Ovannamn skanker dej nago forbattring Tinder-upplevelse inte me att du ens vet om det. Men detta innebar likas somliga risker. Forskning sasom kol havdar att cyberbrottslingar ganska kan lite insikter forsavit ditt ”Tinder-beteende”. Nar de befinner sig pa likadan kontaktnat saso n befinner sig kungen, pastas do ha resurs till fakta forsavit vilka profiler n tillat kika och ditt ”svajpmonster”.

Aven sags hackers till sam med veta andra nagons sat Tinder det havdas att dom kan paverka vilka profiler ni tillat kika.

”Tinder-faror” i vardagen

Tinder befinner si sam forblir nagon onlinedejtingtjanst. Det har medfo att ni, oavsett hur du anvander appen, kommer i forbindelse med framlingar. Ni vet troligtvis inte ett dyft alls om dessa framlingar, odla det finns stadse nagon hot att ni utsatts sta catfishing. Ehuru det ha kan bevilja forfarande odla befinner sig det ick helt oforutsett.

Vi vill likval beratta de om mangahanda andra faror sasom likasa lurar villi Tinder. Det betyder ej att sjalva appen befinner si riskabel, inte me att folk missbrukar det befintliga sociala natverket saso Tinder erbjuder. For att forhindra att n faller blot forut dessa manniskor listar vi i detta avsnittet markli utav Tinders sakerhetsrisker.

”Stalkingguiden for Tinder”

Kungen ett flertal forum samt webbplatser snacka medborgare om ”Stalkingguiden sta Tinder”. Detta varje ett onlineguide sasom berattade precis hurda karl kunde undersoka odla avsevart upplysning som mojligt forsavit sin Tinder-matchning.

I nagra minuter kunde hane patraffa personuppgifter om ovanfor 40 % av alla Tinder-profiler igenom att lokalisera exempelvi deras Twitter-, Instagram- eller Facebook-konton.

Denna ciceron verkar hava forsvunnit av internet, alternativt iallafall av den synliga nate, skada anda ar det mestadels valdigt spartanskt pro framlingar att lokalisera fakt om dig. Det sluta de behover befinner sig allmant din Tinder-profilbild och ditt benamning.

Darefter kan dom handla nago omvand bildsokning kungen Google darfor https://yourbride.net/sv/hetaste-tyska-kvinnor/ at finna dina andra sociala mediekanaler. Namner ni staden ni bor inom, ditt sysselsattning eller din favoritrestaurang darbort? Da kan all med daliga avsikter forbruka saken dar narvarand informationen darfor at skugga alternativ utpressa de.

Somliga anvandare kanske vill vara medveten om fa mer om de innan du borjar dejta. Ino sadana baisse vara tvunge ni undran dig solo ifall det ar nagon fint ide att dom kan undersoka all mojliga prylar om ditt privatliv inte me ditt fullmakt, via att helt latt googla fa.

Somlig nyhetssajter ager stora mangder nyhetsartiklar forsavitt Tinder-dejter

saso inneha gatt mycket felaktigt. Ar dodades amerikanska Sydney Loofe utav sin Tinder-dejt. En ar forr hittades ett kvinnas benrangel i Mexico stan. Det var allting saso fanns innestaende itu henne efter att gubbe hon traffade villi Tinder dumpade hennes lekame inom saltsyra.

Det finns mang andra prov kungen folk saso foll drabbad forut mord alternativ overgrepp vi Tinder. Bade hanar och kvinns loper denna chansnin. I ganska alla rattssak gick en mote inom verkligheten, postumt att framst aga traffats kungen Tinder, oerhort skev.

Dessa typer av forbrytelse befinner si svara sta Tinder att hindra, darfor att inga bruten dom rentav sker pa sjalva appen. For den skull ar det jatte betydelsefull att vara vaksam nar n bestammer dig darfor att raka nagon. N kan fasten hjalpa till att komprimera risken for att detta hander vi att varsla Tinder nar ni lagger fabrikat mo nagot misstanksamt (mer forsavit detta senare).